Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Να ένας λόγος για δημοψήφισμα...


Η είδηση αναφέρει ότι "η οργάνωση End Νational Debt που έχουν ιδρύσει ομογενείς -κυρίως από την Αμερική- υποστηρίζει ότι βρίσκονται ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζες του Καναδά αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.
Όπως τόνισε όμως ο πρόεδρος της οργάνωσης Μανώλης Λαμπράκης που μίλησε στο tv creta τα χρήματα αυτά θα δοθούν με δύο όρους:
-Πρώτον να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους και
-Δεύτερον να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές". Και το ερώτημα που αφορά όλους τους Έλληνες, έναν προς έναν είναι το εξής: "ποιος θέλουμε να κρατάει τη χώρα στα χέρια του μέσω του χρέους της; Οι δανειστές - τρόικα ή κάποιοι Έλληνες επενδυτές που έδωσαν πολλά εκατομμύρια δολάρια;" Χαμένοι έτσι κι αλλιώς βέβαια αφού και να σβήσει το χρέος αύριο το πρωί, αυτομάτως ξεκινάμε να χρεωνόμαστε με τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος. Οι διαρθρωτικές αλλαγές κι οι μεταρρυθμίσεις που βαρεθήκαμε ν' ακούμε, δεν έχουν γίνει ώστε να διασφαλίζεται η υγιής λειτουργία του κράτους έτσι ώστε να μην χρειάζεται νέο δανεισμό άμεσα για να τα βγάλει πέρα τον επόμενο μήνα... Όπως και να 'χει όμως, αυτός θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός λόγος για δημοψήφισμα αφού φυσικά πρώτα γίνει η απαραίτητη ενημέρωση των πολιτών πριν ρίξουν το "ναι" ή το "όχι" τους...  



Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ξάνθη κέρδισε το δικαίωμα στη μιζέρια της… !


Περιττές οι γκρίνιες και τα παράπονα! Πρέπει ν’ απαγορευθούν διά νόμου! Τι μας ενοχλεί δηλαδή ο ανίκανος κι αδιάφορος πολιτικός; Τι μας ενοχλεί ο επίορκος δημόσιος υπάλληλος ή η παραοικονομία σε κλάδους όπως η παιδεία; Τι μας ενοχλεί η λαθρομετανάστευση κι κατάργηση δομών; Αφού όχι μόνο τα δεχόμαστε, τα τροφοδοτούμε κιόλας! Κι όταν έρθει η ώρα της έκφρασης αγανάκτησης, διεκδίκησης και προσπάθειας ανατροπής καταστροφικών αποφάσεων, λουφάζουμε και γλύφουμε τις πληγές μας ευτυχείς στην αναπαραγωγή της μιζέριας μας!

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ενδεικτική η εντολή... μεγάλο το δίλημμα...

Έχουμε κι επισήμως λοιπόν την εντολή να συλλαμβάνονται και να παρεμποδίζονται οι βουλευτές όταν προβαίνουν σε κινήσεις που εμπίπτουν σε παράνομες πράξεις, όπως ισχύει για όλους τους απλούς πολίτες. Βέβαια, όσον αφορά τη συμπεριφορά βουλευτών, μέχρι πριν μερικά χρόνια, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι κάποιος απ' τους 300 θα έκανε κάτι μεμπτό ώστε να προκαλέσει την αστυνομία! Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, πολλοί βουλευτές έκαναν πολλά μεμπτά σε οικονομικό επίπεδο αν κι ήταν σε όλα εντάξει όσον αφορά τους τύπους και τις συμπεριφορές! Ενδεικτική λοιπόν της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί είναι η εντολή που δόθηκε για τους βουλευτές σήμερα και δείχνει ξεκάθαρα ότι το επίπεδο έχει πέσει τραγικά σχετικά με τις συμπεριφορές... σίγουρα! Το ερώτημα όμως είναι: τι προτιμάμε; Σωστές συμπεριφορές και υπόγειες ρεμούλες εκατομμυρίων ή ακραίες συμπεριφορές υπέρ πολιτών και καθαρή στάση στα οικονομικά...; Τίποτα ακραίο κι εναντίον του νόμου δεν είναι αποδεκτό αν κοινή βούληση είναι η ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία! Ωστόσο και το κλέψιμο κι οι προμήθειες και το "βούτηγμα στην τσανάκα με το δημόσιο μέλι" παράνομο ήταν κι αυτό! Και δεν είδαμε κανέναν να πληρώνει ακόμη...  

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μην κρύβετε την ευφυΐα σας....!

Η συζήτηση με νεότερους και δη, χρήστες του διαδικτύου, για ένα θέμα που όσο κι αν είμαστε φορτωμένοι με προβλήματα, "καίει" πολλούς ελεύθερους, αυτό των σχέσεων, οδηγεί σε τραγικά συμπεράσματα! Κατ' αρχήν η χρήση ιστοσελίδων κι άλλων μέσων του διαδικτύου για εξεύρεση συντρόφου, είναι ό,τι πιο απαράδεκτο μπορεί να προτιμήσει κάποιος εκτός αν μόνη επιδίωξη είναι το, χωρίς δεύτερη σκέψη σεξ κάθε είδους... Το φαινόμενο τείνει να λάβει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου επικίνδυνου πολύ περισσότερο απ' ό,τι έχει ήδη καταγραφεί αφού όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι νιώθουν ασφάλεια κρυμμένοι πίσω απ' την ανωνυμία... Επίσης πολλοί παντρεμένοι ή δεσμευμένοι και των δυο φύλων, επιλέγουν ή μπαίνουν στο παιχνίδι της επιλογής από άλλους, χωρίς δεύτερες σκέψεις... Αποτέλεσμα όλων αυτών; Η χωρίς δισταγμούς επιλογή κι απόρριψη αγνώστων ανθρώπων, η θεοποίηση του τίποτα, του ψεύτικου και του φτιαχτού και φυσικά η δαιμονοποίηση κι απόρριψη χωρίς δεύτερη κουβέντα, οτιδήποτε ξεπερνά σε ευφυΐα ένα ανοιχτόχρωμο..., ιλουστρασιόν, περιποιημένο, ραδίκι... που ενδεχομένως είναι η βιτρίνα ενός σκουρόχρωμου..., σάπιου, απεριποίητου, ραδικιού επίσης... Θλιβερές καταστάσεις που φέρνουν λύπη κι αηδία... Δυστυχώς όμως, μόνο ο καθένας από μας μπορεί μόνος του να προστατεύσει τον εαυτό του από τέτοια κατάπτωση... Μην κρύβετε την όποια ευφυΐα σας κι αντισταθείτε στις "αγορές κρέατος" που μπορείτε εύκολα να ενταχθείτε, όσο εύκολα θ' απορριφθείτε κιόλας αν πράγματι αξίζετε! Είναι πράγματι κρίμα να χάνονται ολόκληρες γενιές σε τέτοιες πρακτικές, ειδικά από χώρες που χρειάζονται τους νέους τους όσο ποτέ άλλοτε, υγιείς, δυνατούς, με αυτοπεποίθηση και κουράγιο!       

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Όλοι μας φοβούνται... αλλά εμείς δεν το αποφασίζουμε...

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η είδηση ότι ο Πρωθυπουργός, σ' ένα απ' τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε για να δείξει την αναγκαιότητα λήψης της δόσης απ' τους εταίρους- δανειστές, ανέφερε : 'ή μας δίνετε ρευστότητα ή οδηγούμαστε σε εμφύλιο". Ωστόσο, η συγκέντρωση των αγανακτισμένων στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία! Όλοι περιμένουν ότι κάποια στιγμή θα ξεσπάσουμε, όλοι φοβούνται ότι κάποτε δε θ' αντέξουμε άλλο, έλεγαν για μετά τις διακοπές, έλεγαν όταν ανοίξουν τα σχολεία, τώρα λένε όταν αναγκαστούμε να βάλουμε πετρέλαιο... Όλοι το φοβούνται και το συζητάνε, εκτός από μας! Εμείς όπως φαίνεται το κουβεντιάζουμε μεταξύ μας θεωρώντας κι εννοώντας πάντα τους άλλους που θα ξεσηκωθούν για μας... Τι και ποιον περιμένουμε να διεκδικήσει για μας, ποιος ξέρει; Πάντα περιμέναμε τον "από μηχανής θεό" αλλά τώρα μάλλον ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι "συν Αθηνά και χείρα κίνει" γιατί αλλιώς... απλώς θα συνεχίσουν ν' αποφασίζουν όλο και χειρότερα για μας χωρίς εμάς... Κι αφού όλοι δείχνουν να μας φοβούνται, μήπως να ξεκινήσουμε κι εμείς να πιστεύουμε λίγο παραπάνω στον εαυτό μας και να δούμε τι θα κάνουμε...; Μην τους διαψεύσουμε κιόλας... Κρίμα είναι!