Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Μπλόφες και εκβιασμοί…

Απ’ τα πρώτα πράγματα που διδάσκονται οι νέοι πολιτικοί μάλλον είναι το πόκερ τελικά αφού οι μπλόφες αποτελούν ένα απ’ τα εργαλεία της δουλειάς τους, όπως κατάντησαν το λειτούργημα που ασκούν κι αν δεν οδηγήσουν σε κέρδος, περνάνε στους εκβιασμούς όπως μαθαίνουμε τελευταία απ’ τους σύγχρονους κυβερνήτες που εξέλιξαν το παιχνίδι προσπαθώντας να καλύψουν την ανικανότητά τους…

Καίγεται το κτίριο κι αυτοί παίζουν στην ταράτσα...

Η οικοδομή που στεγάζει τους Έλληνες έχει αρπάξει φωτιά και ήδη καίγονται οι πρώτοι όροφοι, μέχρι τη Δευτέρα μπορεί να φτάσουν και στην κορυφή οι φλόγες! Κι έχουμε μια παιδική χαρά στην ταράτσα όπου παίζουν τα παιδάκια και κρατάνε μουτράκια και κάνουν ναζάκια εκώ οι πυροσβέστες περιμένουν εναγωνίως την εντολή να παρέμβουν με τις μάνικες στο χέρι! Όσο για τους ενοίκους, απογοητευμένοι πλέον σεν έχουν τη δύναμη ούτε απ' το παράθυρο να πηδήξουν!

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Απόδειξη του πολιτικού επιπέδου του ξανθιώτη Σ. Ξυνίδη;

Η είδηση όπως κυκλοφορεί σε διαδικτυακά μέσα τα λέει όλα από μόνη της: "Σίγουρα τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μαίνεται ένας εμφύλιος, μεταξύ υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου και μή, αλλά ακόμα και σε αυτές τις σκληρές αντιπραθέσεις υπάρχουν όρια . Φαίνεται ότι σε αυτό διαφωνεί , ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης που μάλλον αδικεί τον εαυτό του, με τον τρόπο που επέλεξε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του, στη συνάδελφο του, Εύα Καϊλή Όταν η Εύα Καϊλή σηκώθηκε όρθια και φώνάζε γιατί διακόπτεται η συνεδρίαση και δεν της δίνεται ο λόγος, ο Σωκράτης Ξυνίδης της είπε αφήνοντας άφωνους πολλούς βουλευτές: "Σιγά την καλτσοδέτα"! Κάποιος από τους παριστάμενους αντέδρασε και του είπε: "Ρε συ Σωκράτη πώς μιλάς έτσι στην κοπέλα; Τι είναι αυτά που της λες;" Και εκείνος απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο: "Γιατί θα την φοβηθώ. Δεν ξέρεις που την έχω γραμμένη;". Ας ελπίσουμε αυτοί οι απείρου κάλλους διάλογοι να σταματήσουν εδώ...". Αν έτσι έγιναν τα πράγματα αποδεικνύεται ότι ο ήρεμος και πολιτισμένος κ Ξυνίδης όταν χάνει την ψυχραιμία του απογοητεύει ακόμη περισσότερο! Δυστυχώς!

Και νέος εκβιασμός!


Ο άνθρωπος δεν παίζεται! Ενώ όλη η χώρα κραυγάζει ότι θέλει να φύγει, προχωράει σε νέο εκβιασμό κι έχει το θράσος να κομπάζει για την επιτυχία της συναίνεσης μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα που έκανε άνω κάτω όλη την υφήλιο! Γαντζώθηκε στην καρέκλα και δεν την αφήνει με τίποτα! Τίθεται όλη η χω΄ρα σε απίστευτο κίνδυνο ώστε να μείνει εκείνος στην καρέκλα του! Κι αναρωτιούνται όλοι οι Έλληνες, εντός κι εκτός βουλής, πώς θα γλιτώσουν μ' αυτόν που έμπλεξαν...!

Καλά ή... κακά, πάντως συμφέροντα!

Στην απίστευτη περιδίνηση που βρισκόμαστε ως τόπος, τώρα ανακάλυψαν κάποιοι, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο ότι λειτουργούν συμφέροντα που οδηγούν εξελίξεις! Οποία έκπληξις! Γιατί, όταν τα συμφέροντα δρουν υπέρ μας, είναι καλά! Όταν τα βρίσκουμε απέναντί μας, είναι καταστροφικά! Δεν είναι το μόνο παράλογο που βιώνουμε αλλά η υποκρισία αποτελεί μέγιστη πρόκληση που είναι το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος αυτόν τον καιρό…

Ήθελε κουράγιο να επιστρέψει στη χώρα...

Μάλωσαν, λέει, ο ΓΑΠ κι ο Αντιπρόεδρος, στο αεροπλάνο της επιστροφής απ' τις Κάννες. Φάνηκαν τα νεύρα του Αντιπροέδρου την ώρα που έκανε δηλώσεις ο 'ηγέτης' μετά το "ξύλο' που ήταν εμφανές ότι έφαγε απ' τους δανειστές μας! Τον κοιτούσε με τόση απαξίωση αλλά και προβληματισμό που ήταν ξεκάθαρο ότι ένας καβγάς τουλάχιστον, θα γινόταν σύντομα! Το θετικό είναι ότι προέκυψε και η επιστολή που δίνει ελπίδα στους Έλληνες. Τέτοιος διεθνής εξευτελισμός του εκπροσώπου ενός περήφανου λαού, δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει! Του ακύρωσαν το δημοψήφισμα κι είναι σίγουρο ότι θ' αναρωτιούνται πώς ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές ως λαός. Πάντως ήθελε πολύ κουράγιο που ξαναγύρισε στη χώρα ο "μέγας"! Αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε και να του το αναγνωρίσουμε! Ίσως βασίζεται στους ελάχιστους που έμειναν να τον υπερασπίζονται, ένας Θεός ξέρει γιατί! Ίσως γιατί τους έβγαλε απ' την αφάνεια και τους έκανε βουλετές ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν επρόκειτο να το κατάφερναν σ' άλλη περίπτωση κι ούτε φυσικά πρόκειται να το ξαναπετύχουν, οπότε, όσο κρατήσει το όνειρο, καλά είναι! Για τη χώρα, ποιος νοιάζεται; Ας πρόσεχε τι ψήφιζε...!

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η ηρωική έξοδος που δρομολογείται, αφορά μόνο τον ΓΑΠ...;

Ότι δρομολογείται, είναι σίγουρο! Το θέμα είναι, κάτι κολλητοί του όπως π.χ. ο ξανθιώτης Σ. Ξυνίδης, θα μείνουν; Κι αν μείνουν; Μόνα τους τα παιδιά; Χωρίς μέντορα; Χωρίς τον "μέγα" να τους προστατεύει; Γιατί, τώρα τον χρειάζονται περισσότερο από ποτέ! Εκτός αν τους πάρει μαζί του! Δεν του έμειναν και πολλοί κολλητοί άλλωστε! Μπορεί να μη χωράνε στο ελικόπτερο αλλά σ' ένα μικρό αεροπλάνο, χωράνε και περισεύουν! Μόνο να είναι με ανοιχτές τις πόρτες για να προλάβουν να μπουν γρήγορα μέσα! Να τους πάρει μαζί του! Κι έχει κόσμο που θα κουνάει το μαντήλι...!!! Και περιχαρείς όλοι τους! Τόσο καιρό το περίμεναν!

Βολική και... με άγιο η ασθένεια Βενιζέλου!

Πάντως τέτοιο τρελό τάιμινγκ, να έχει κοιλιακό άλγος ο Ε. Βενιζέλος λίγες ώρες μετά την αλλοπρόσαλλη απόφαση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα, και να βρεθεί μια τόσο κρίσιμη μέρα σε νοσοκομείο, ούτε το πιο ευφάνταστο σενάριο ταινίας δεν θα το προέβλεπε! Καλά να είναι ο άνθρωπος που δεν έβγαλε μικρός την σκωληκοειδίτιδα και τώρα τον ταλαιπωρεί! Όμως, να και κάτι παραιτήσεις βουλευτών, να και κάτι επιστολές και δηλώσεις, επιβεβλημένη είναι η ανάγκη ν' αναρρώσει σύντομα ο δεύτερος της τάξει! Βέβαια αυτή η συμπτωματική αποχή απ' την κρίσιμη μέρα, δίνει και μια αχνή ελπίδα στους πασόκους που είναι οι πιο θυμωμένοι κι αγανακτισμένοι απ' όλους, ότι μένει εκτός της κατάρρευσης προς το παρόν ο συγκεκριμένος...! Να 'χει άγιο δίπλα του ο κ.Βενιζέλος και να τον προστατεύει τόσο απροκάλυπτα; Μπορεί! Γιατί όχι; Η χώρα όμως, έχει άγιο; Γιατί τον χρειάζεται άμεσα...!

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δημοψήφισμα ή εκβιασμός...;

Για όσους δεν πίστευαν ότι δεν υπάρχει στρατηγική από πλευράς ΓΑΠ για την διακυβέρνηση, τώρα βεβαιώθηκαν! Αντί να προχωρήσει σε εκλογές που είναι η κοινή βούληση όλων πλέον και πρώτα απ' όλους, των δικών του, για εκλογές, παραμένει στην θέση του προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο για πολιτικές αποφάσεις... Αναρωτιέται κανείς βέβαια, αν απ' το δημοψήφισμα καταψηφισθεί η σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου, πώς θ' αντιδράσουν οι δανειστές μας; Γνωρίζουν για την πρωτοβουλία του ΓΑΠ; Όλα εξαρτώνται φυσικά απ' το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα αφού ως γνωστόν, απαγορεύεται ρητά όπως αναφέρεται στον αντίστοιχο νόμο, να τίθενται ερωτήματα που αφορούν στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας. Μήπως τελικά μας δίνουν ένα 'μπαλάκι' να παίζουμε ώστε να ξεχνιόμαστε απ' τα τραγικά που μας ετοιμάζουν...;

Πολλή βιασύνη όμως για την ΕΟΖ!

Πολλή βιασύνη και πολύ έτοιμοι όσοι ανέλαβαν να προχωρήσουν το θέμα της θέσπισης Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη κι όπως διαφαίνεται απ' τα όσα μέχρι τώρα μαθαίνουμε, πρόκειται για ένα καθεστώς που ουδόλως θα επηρεάσει θετικά τους ντόπιους επαγγελματίες κι επιχειρηματίες! Ειδικά εκείνους που βρίσκονται εντός των οικιστικών ιστών που αποκλείονται απ' τις προβλέψεις για φοροελαφρύνσεις και μειωμένα έξοδα λειτουργίας... Η βιασύνη όμως να κλείσει το θέμα με επιστολή ακόμη και στον πρωθυπουργό, εγείρει κι άλλα ερωτήματα και φυσικά κάνει καχύποπτους εκείνους που γνωρίζουν τι ισχύει σε άλλες χώρες και δεν είναι ευχάριστα σε τέτοιες ζώνες... Πονηροί καιροί και θα ρπέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί... Ειδικά στη Θράκη...