Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Λιγοψύχησε ο Καραμανλής...


Τι ανέλαβε όταν βγήκε Πρωθυπουργός, τι περίμενε, τι προσπάθησε, δεν το ξέρουμε ακριβώς, εκ του αποτελέσματος της πρώτης τριετίας κρίνουμε ότι είχε σχέδιο τέλος πάντων. Λιγοψύχησε όμως σε πολλά, αυτό είναι γεγονός αδιμφισβήτητο! Οι μεταρρυθμίσεις που τότε θα γινόταν πιο ανώδυνα και θα είχαν αποτέλεσμα για το μέλλον της χώρας, δεν έγιναν ποτέ αν και το υποσχέθηκε στους πολίτες. Μπορεί να φοβήθηκε τον γενικό ξεσηκωμό που αναμενόταν και με το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση να καραδοκεί για την αγαπημένη του εξουσία, μπορεί ν αφανταστεί ο καθένας πόσες φορές θα έπεφτε η κυβέρνηση...! Άλλωστε τώρα, γι' αυτό κατηγορεί την αντιπολίτευση η κυβέρνηση, κρίνει εξ ιδιών...! Όπως και να 'χει, ο όγκος δουλειάς συσσωρεύθηκε και τώρα είναι αδύνατον να γίνουν όλα μαζί! Η αλήθεια να λέγεται!

Ταξί και... παληκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια!

.
Ότι δεν είναι εικόνα ευνομούμενου, δημοκρατικού κράτους με κυβέρνηση συντεταγμένη, αυτό που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, είναι κοινή ομολογία! Όπως είναι γνωστό ότι ο Γ. Ραγκούσης ανήκει σε κείνους που δεν τολμάει και πολλά- πολλά να του πειο ΓΑΠ αφού τον στήριξε στα δύσκολα και φυσικά ανήκει στην τετράδα που συναποφασίζει για όλα...! Τώρα ο άνρθωπος ήθελε να πάρει πίσω αυτό που υποσχέθηκε ο Ρέππας και το 'κανε! Σιγά με λογοδοτήσει πουθενά! Εδώ δε λογοδότησε για το πλήρε ςμπάχαλο που έφερε με τον Καλλικράτη, γι' αυτές τις λεπτομέρειες θα το κάνει; Προς Θεού! Κι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν; Θα ηρεμήσουν μωρέ, με τον γνωστό τρόπο. Θα τους ξηγήσει προσωπικά...! Έχουν τον τρόπο τους εκεί στο ΠΑΣΟΚ...! Το ξέρουμε! Και με τον τουρισμό που καταστρέφεται; Η αντιπολίτευση φταίει! Βέβαια! Γιατί τα περισσότερα σωματεία ταξί της χώρας έχουν το θράσος και ψηφίζουν δεξιούς συνδικαλιστές! Άρα, φταίει η ΝΔ! Η γνωστή πασοκική λογική...που εκείνοι δε φταίνε ποτέ για τίποτα κι όσοι είναι απέναντί τους είναι άχρηστοι, υποκινητές και φυσικά κάνουν ζημιά στον τόπο! Έλεος επιτέλους! Αντί ν ακθίσουν να δώσουν πραγματικές λύσεις, παίζουν τις κουμπάρες. Λες και θέλουν το κακό του τόπου..

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ένα "κοριτσάκι" απέναντι σ' έναν μεγαλοεκδότη!

Τις θερμές ευχαριστίες μια 45άρας που ο μεγαλοεκδότης, ο πρώτος που διαπιστώνει την μοναξιά της κορυφής..., εκείνος που προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση χρόνια τώρα κι αναγνωρίζεται ...δεόντως απ' την Ξάνθη, κυρίως για τις καλές και υπερμεγέθεις φωτογραφίες φίλων και συγγενών του, εκείνος που ως οικονομικός σύμβουλος πρώτης γραμμής μπαίνει να κάνει κουμάντο στα ..."πορτοφόλια" των ταπεινών αυτής της πόλης, την αναφέρει ως "κοριτσάκι"! Η ταπεινότητά της τον ευχαριστεί κυρίως που ασχολήθηκε μαζί της κι έτσι θεωρεί ότι έφτασε σ' ένα σημείο τέλος πάντων που ίσως την οδηγήσει στην απίστευτη επιτυχία του συγκεκριμένου και της παρέας που ανέλαβε να είναι αυτόκλητος υπερασπιστής! Με τέτοια φωτεινά μυαλά στο χώρο της δημοσιογραφίας, εμείς οι μικροί έχουμε  πολλά να μάθουμε! Κυρίως στη διεκδίκηση του ρόλου του παρατρεχάμενου άλλων φωτεινών παραδειγμάτων του χώρου...αλλά και συνεργασιών με τοπικούς φορείς! Με τη σειρά μας να σας ευχαριστήσουμε που υπάρχετε και μας οδηγείτε! Και σας θερμοπαρακαλούμε, συνεχίστε να μας παρατηρείτε μήπως και σας πλησιάσουμε όταν φτάσουμε στην ηλικία σας! Και πάλι σας ευχαριστεί το "κοριτσάκι"!

Σοβαρευτείτε παιδιά!

Αυτό πια με την επένδυση που μόνο δέος και φόβο έφτασε να προκαλεί με τα μεγέθη της κι όπως επιβεβαιώνουν τα παπαγαλάκια του, την φέρνει στην Ξάνθη ο Σ. Ξυνίδης, έχει καταντήσει γελοίο και μόνο απ' την υπερπροσπάθεια να πείσουν όσοι "πείσθηκαν" απολύτως για το ακίνδυνο της εφαρμογής...! Μήπως κάνει κρυφά σεμινάρια ο κ. Ξυνίδης σε συναδέλφους και ξέρουν περισσότερα ακόμη κι από επιστήμονες; Μήπως ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας απολαμβάνει το καλό φαγητό της περιοχής που αποτελεί κι έναν απ' τους λόγους που τη διάλεξε κατά τα λεχθέντα του όπως ακούμε σε φιλικά του ραδιόφωνα..., με τα ντόπια παπαγαλάκια του βουλευτή για να δώσουν και στοιχεία; Γιατί, δεν είναι φυσικά δυνατόν να κυκλοφόρησε απλώς ως φήμη ότι ο Ομπάμα ελέχθηκε στο κογκρέσο γιατί δεν έχει αυτή τη συγκεκριμένη εφεύρεση...όπως ακούσαμε πως έγραψε μια τοπική εφημερίδα! Κι ένα απλό ερώτημα, αφού πρόκειται για τόσο μεγάλη επιτυχία της Ξάνθης, γιατί ο υπεύθυνος για την επιλογή της περιοχής σύμφωνα με τα γνωστά "όπου φυσάει ο άνεμος" παπαγαλάκια, Σ. Ξυνίδης, δεν αναλαμβάνει και την ευθύνη που του "φορτώνουν" οι φίλοι του δημοσιογράφοι, εκδότες, διευθυντές μέσων ενημέρωσης; Τώρα τον έπιασε η σεμνότητα; Πάντως ένα είναι σίγουρο, επιλέξατε λάθος τρόπο να πείσετε την τοπική κοινωνία για την επένδυση! Μόνο αντιδράσεις, καχυποψία και προβληματισμό δημιουργείτε! Κι όσο επιλέγετε να μιλάτε χωρίς να έχετε κάτι συγκεκριμένο να πείτε κι όσο διοχετεύετε εντέχνως πληροφορίες που μεγεθύνουν το εγχείρημα, τόσο περισσότερο προκαλείτε!

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Τακτοποιεί τους δικούς του!

Μετά από μια δύσκολη πολιτική πορεία, με αναμονή και μάχες στην αντιπολίτευση, με προσπάθεια να εκλεγεί στο ...επικρατείας, με πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο υπουργείο περιβάλλοντος και φυσικά με πολύ...γυμναστήριο..., απέδειξε την αξία της η Τ. Μπιρμπίλη, γέμισε το βιογραφικό της και τώρα τη στέλνει ο ΓΑΠ στον Παρίσι να μας εκπροσωπεί στον ΟΟΣΑ! Όταν είναι τυχερός ο άνθρωπος και ξέρει να...διαλέγει γυμναστήριο, λέμε τώρα..., κι είναι και οικολόγος φανατική, είναι η πρώτη που τακτοποιείται πριν την αναχώρηση της παρέας...! Γιατί φεύγοντας, θα τους τακτοποιήσει όλους ο ΓΑΠ, όλους τους δικούς του δηλαδή, τις προσωπικές επιλογές του! Χαρά σε μας που θα γεμίσει η Ευρώπη κι η Αμερική με επιτυχημένους πολιτικούς Έλληνες που μπορεί μέσα να τα έχουν κάνει μπάχαλο αλλά το βιογραφικό δε γράφει αποτυχίες...! Γνωριμίες που μετράνε γράφει...! Τι νομίζετε; Όλοι μας τελικά γι' αυτούς δουλεύουμε όπως φαίνεται! Να τακτοποιήσουμε τα παιδιά και φυσικά στο εξωτερικό γιατί εδώ δεν έχει μέλλον όπως τα κατάφεραν! Και φεύγοντας ένας- ένας, δε θα μας φανεί κιόλας η απώλεια...! Είδατε άμα θέλει να σχεδιάσει ο μεγάλος πώς τα καταφέρνει; Με τα οικονομικά τα μπέρδεψε αλλά αυτό αφορά τους απλούς πολίτες, τα πειραματόζωα, όχι της παρέα!

Το θεωρεί απειλή δηλαδή...;

Αλλά τέτοια εμπιστοσύνη στον εαυτό τους! Μπράβο τους! Σε συνέντευξή του ο Α. Λοβέρδος το λέει ανοιχτά προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης: "προσέξτε γιατί θα φύγουμε"! Εκτός απ' το υπουργείο και το σπίτι του, πάει πουθενά αλλού άραγε ο συμπαθής κατά τα άλλα συνταγματολόγος; Κατεβαίνει άραγε καμιά βόλτα στα καφέ της Αθήνας όπως κάποτε, που ήταν στην αντιπολίτευση κι εκ του ασφαλούς έκρινε και ζητούσε και τσιγάρο από απλούς πολίτες...; Έχουν χάσει την αίσθηση της λαϊκής εντολής και κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίζει συνεχώς ότι αυτό ακριβώς απαιτούν, πλέον, οι πολίτες! Να φύγουν! Τους το λένε σε κάθε ευκαιρία και με πολλούς και διάφορους τρόπους! Δε φτάνει στους πάνω ορόφους των υπουργείων που κάθονται ή βάζουν ωτοασπίδες όταν βρίσκονται στη βουλή κι απ' έξω το φωνάζουν οι Έλληνες χρησιμοποιώντας και τη...γλώσσα του σώματος ή των χεριών καλύτερα...; Ακούνε φαίνεται μόνο τον ΓΑΠ! Έτσι έμαθαν κι έτσι συνεχίζουν...! Όλοι μαζί θα φύγουν μάλλον πάντως, όπως ήρθαν...!

Θα μας πάρει χρόνια να μάθουμε τι υπέγραψαν...

Βιάζεται η κυβέρνηση ΓΑΠ, γιατί προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι δεν είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πλέον..., να υπογράψει όσο το δυνατόν περισσότερα για το άγριο και γρήγορο ξεπούλημα της χώρας! Με τον πιο επίσημο τρόπο, με ερωτήσεις στην βουλή, μαθαίνουμε συνεχώς για νέες συμφωνίες κι υπογραφές που με τον μανδύα της προσπάθειας ν' αποκατασταθούν χρονίζοντα ζητήματα, ασποδεικνύεται επικίνδυνη υποχωρητικότητα σε βασικά εθνικά θέματα! Όταν αναφέρεται ότι υπάρχει συμφωνία με την Τουρκία για λύση τς γκρίζας ζώνης 114 νησίδων που μόνο η γείτονα αμφισβητεί, τι άλλο ν' αποδείξει τα παραπάνω; Γιατί, αν υπάρχουν κάποιοι ακόμη που θεωρούν ότι δεν είναι επικίνδυνοι οι άνθρωποι, πρέπει να πεισθούν πριν τις εκλογές ώστε να τελειώνουμε μια και καλή μ' αυτή την παρέα...!